Zobacz jak wygląda zima w naszym pięknym siedlisku w Gromkach:
Czytaj dalej »Kategoria: Blog
Nowość w ofercie Miód z pomarańczą
Na powitanie dobrego dnia🌞Mocno owocowy-Miód z pomarańczą🍊🐝🍯🍊🐝🍯🍊🐝🍯🍊🐝🍯🍊🐝🍯Właściwości:Zarówno witamina C, jak i obecny w pomarańczach beta-karoten to silne antyoksydanty – substancje przywracające równowagę w organizmie zmęczonym ciągłym stresem, pędem i nieprawidłową dietą.Zawarty w pomarańczach potas korzystnie wpływa na układ krwionośny i odpowiedni poziom ciśnienia krwi.Na zdrowie!🍯🍊🐝❤️
Czytaj dalej »Właściwości miodu Mniszkowo – rzepakowego
Jaki wybrać miód ,który przez cały rok łatwo rozsmarujesz na świeżej kromce chleba?🍯🌼🐝🍯🌼🐝🍯🌼🐝🍯🌼🐝🍯🌼🐝Polecam,Miód Mazurski MajMniszkowo-rzepakowy o kremowej konsystencji idealny do smarowania pieczywa.Jest najchętniej wybierany przez dzieci.👫👫👫👫Właściwości:🌼zawiera dużo glukozy oraz innych cukrów prostych, więc dodaje duże energii i odżywia organizm.🌼Polecany jest szczególnie osobom chorującym, rekonwalescentom, a także sportowcom i osobom poddawanym wysokiemu wysiłkowi fizycznemu oraz intelektualnemu.🌼Ma […]
Czytaj dalej »Właściwości wiśni w miodzie
Wspomnienie lata Mocno owocowy -Miód z wiśnią Jest przepysznyWłaściwości wiśni:- zawierają dużo witaminy C, która przeciwdziała chorobom jamy ustnej, problemom z paradontozą, chroni przed infekcjami- zawierają bioflawoidy, które mają wiele zdrowotnych właściwości – są pomocne w utrzymaniu sprawności i dobrego zdrowia, odgrywają także istotną rolę w zapobieganiu wielu chorobom i leczeniu ich, zwłaszcza infekcji, przeziębienia, […]
Czytaj dalej »Nasz piękna wieś Gromki
Wieś Gromki-na pograniczu dawnych granic Warmii i Mazur- tu odkryłem miejsce gdzie cisza i spokój wygrywa z pośpiechem do nikąd.To tu jest moje szczęście, dzika natura, morenowe wzgórza i Siedlisko Miody z Mazur.To niebo na ziemi
Czytaj dalej »TURBO MIÓD -Miód z pierzgą
Co to jest pierzga?Pierzga pszczela to pyłek kwiatowy składany do komórki plastra, zmieszany ze śliną i miodem. Masa jest starannie zlepiona, zalana miodem i woskiem.🌼🌸🌼Bez dostępu powietrza pierzga ulega fermentacji mlekowej, co działa na nią konserwująco i sprawia, że staje się łatwiej przyswajalna niż sam pyłek. Wokół każdego ziarenka znajduje się otoczka, która jest rozpuszczana […]
Czytaj dalej »